För vi har tagit stundenten

Nej, jag har inte tagit studenten än. Men jag kom på att jag hade en uppgift jag ska lämna in idag som jag inte gjort. Man skulle skriva en fri text (typ uppsats, argumenterande text, novell eller dikt m.m) med temat "För vi har tagit studenten". Gissa vad jag skrev ;) Här e den!


Havet står redo.

Efter tre år,

är det redo

att ta emot

de stora stormarna.


Dörren öppnas,

och ut springer vi.

Alla bär mössa,

och vita nystrukna kläder.


Hittar vi rätt?

Ja, för ett 18 år

yngre vi,

svävar i luften,

och påminner om

svunna tider.


Men idag är det vår dag.

Stormarna har hittat hem,

till sitt hav igen.

Snart ska de blåsa vidare.


För vi har tagit studenten!


Ha en bra dag allesammans :D

Dagens låt: Linkin Park - Given Up


Födelsedag!

Idag fyller jag 19 år. Yippie! Känns inte direkt annorlunda dock. Kompisarna var här igår dock och firade, eftersom det är söndag idag -.-

Jag fick: Blommor, en flaska champagne, godis, och en bok med en massa feltryckningar i. Skitkul faktiskt =)

"What is the fart limit?" - Svensk man som kört för fort i England.

Aja, är rätt trött och orkar inte skriva mer. Ha en bra morgon ^^

Balskandal!

Ni vet den perfekta kvällen. Alla står utanför ingången till Valand, uppklädda och glada, ja nästan spralliga. Man har gjort sig iordning framför spegeln, dratt på sig sin balklädsel, och suttit i en bil i ca 20min med ett enda stort leende. Man blir insläppt, och det första som möter ens ögon är ett par mungipor som här stela och sura."WTF?"
tänkte jag, och hoppades att ingen annan av de som jobbade där skulle vara sur. Men det va tamigfan ingen som var glad. Inte EN! Är man serviceinriktad då eller?

Maten var god, vinet med. Men det fanns ingen som helst matro. Angeredsgymnasiets musikklass var där. Och tro mig, den första måndagen i månadens vanliga dön (ni vet mistluren som tjuter kl3), var som fågelsång jämfört med deras jävla gap. Seriöst, vem vill ha sina trumhinnor förstörda när man försöker äta och prata med de man sitter bredvid. Näe, sjukt kasst alltså. Och det blev inte bättre när de skulle försöka sjunga Brev från kollonien. Det är en sak att man inte kan texten, men har man den i sin jävla hand kan man kanske tänka sig att man sjunga den. Men, som musikklass på Angeredsgymnasiet kunde man inte det. Bevisar bara vart svensk musik kommer gå i framtiden. Jag funderar på att flytta till Ukraina.

Sen fick en av min flickväns kompisar en klack på foten, och började blöda. Jag gick för att hämta plåster. Då HAR dom inga plåster. "WTF!?" tänkte jag igen, och frågade om de inte hade någon Första Hjälpen-låda. Nej, det hade de inte. SJUKT! Varenda jävla krog eller uteställe ska la ha en förbandslåda!? Tänk om någon skar sig i någon pulsåder? Vad ska man stoppa blodet med då? Vad ska man tvätta rent såret med? Slår vad om att inte en enda av servitriserna eller servitörena kunde HLR (Hjärt- och Lungräddning) heller. Usch.

Sen kommer det som nästan är värst. Man fick paya 20spänn för att få sina jackor vaktade. Tydligen fanns det inget intresse i allmänhet att ha en betalad garderobjär, men det stod ändå en snubbe där och ryckte ens jackor mot en tjuga. Han var värst av alla. Fullständigt nonchalant. Han ryckte ifrån ens grejjer och haffsade upp dem på en galje. Saken var den. Han STOD inte ens i garderoben. Han hade ingen uppsikt alls. Det stod 7 pers innanför disken och pillade med sina jackor, och han reagerade inte ens. Så jävla sjukt! Läste i GP häromdagen att det är just garderobsavgiften som hjälper till att finansiera den undre världens verksamheter i Göteborg. Så jävla sjukt. Egentligen har jag alltså payat 20kr till någon som förmodligen installerar sånna falska kortmaskiner, som köper vapen för att använda i gängkrig och utpressning. Det tålererar jag inte. Det räcker att jag blivit rånad en gång. Nej, palla garderoben, ska gå naken nästa gång.

Sammanfattningsvis, det kunde inte vara värre. jo, man kunde ha blivit magsjuk av maten. Det var väl allt. Och sällskapet hade kunnat vara värre också. Det var helt underbara människor jag träffade igår. Det är jag glad över. Så sett hade jag riktigt kul :D Hoppas att min bal blir bättre än denna dock. Det kanske är en mindre omöjlighet att den blir sämre i alla fall.


Dagens låt: Fall Out Boy - Of all the gin joints in all the world

image3
Jag och Martinas kavaljer Rickard. Skitskön snubbe :D

image4
Hela brudgänget :D
Elin, Martina, Anna, Aleks, Emm och Fong


Tack allesammans för kvällen iaf! =) Det var kul så länge det var roligt.


Tusenhänder

Vad är mörkret,
mer än en gigantisk kropp
med tusentals armar,
och tusentals händer,
och tusentals fingrar,
som greppar runt ditt huvud,
och ger dig en kyss?

Vad är kylan,
mer än en gigantisk kropp
med tusentals armar,
och tusentals händer,
och tusentals naglar,
som biter sig fast i din hud,
och stillar dig sakta?

Vad är känslan,
mer än en gigantisk kropp
med tusentals armar,
och tusentals händer,
och tusentals muskler,
som håller dig fast
och tränger in i dig,
och får ditt inre att växa?

Vad är mörkret,
mer än mörktet vi ser,
med tusentals armar,
och tusentals händer,
och tusentals fingrar,
som greppar runt din hals,
och får ditt liv att försvinna?


Förberedelser

Idag är det BAL! Herregud! Från 19:30 till 3:00. Hur ska jag palla det? En herrans massa timmar i en i och för sig rätt bekväm kostym. Ska bli intressant :) Va och köpte skor igår i alla fall. Hoppas inte kostymen luktar lika skumt som i lördags :S Isåfall får jag hänga Wunderbaums i armhålorna X) Åh, Emmelie kommer vara så himla tillsnyggad också :D Sällan man ser henne så uppklädd som hon ska vara idag. Längtar =)

Vad händer när jag kommer hem då? Emmelie vill att jag sover över (vilket jag självklart ska göra), och min bror vill att jag ska komma hem och tälta med han och hans kompisar. Tjena, jag kommer vara hemma typ halv 4. Hur kul kan det då vara att lägga sig i ett svettigt tält och möla chips? Näe, jag ska krypa ner i Emmelies varma säng.

Imorgon är det konfirmander dock, så Emm kommer säkert bli sur för att jag måste hem tidigt. Menmen, vad ska man göra då? :/

Fan, den där cheez ballz påsen stirrade på mig så himla inbjudande... *knorr*... Magen är sugen... Ni vet hur detta kommer sluta ^^

Dagens låt: Fatboy Slim - Rockafella Skank

Punk WTF?

Jag tror jag håller på att komma in i en svacka. Punk låter fan bra i mina öron helt plötsligt. I alla fall punkrock. Riktigt skönt ju! Mumz! Sebbes sommarplåga är fixad. Menmen, man går ju vidare alltså. Ska försöka skriva något nytt senare ikväll.

Bal imorrn! Sjukt! Och mina tänder gör jätteont :( Blir gött att käka fin mat, när man inte riktigt kan njuta till fullo.

UG snart! :D Jippie! Sijah lejjter gajjs!

Checklista

Vad älskar du mest?
Emmelie, kompisarna, bra musik

Vad älskar du minst?
Tjat, tjat, tjat och tjat

Är du nöjd med dig själv?
Är detta en kuggfråga?

Hur ser din framtid ut?
Dyster

Ska du skriva en dikt och tycka synd om dig själv nu?
Ja ^^


Dagens låt: Rise Against - Like the Angels

Kärleken till havet

Ge mig en jolle.

Jag vill ge mig ut,

på det öppna hav,

som kallas Kärleken.


Ge mig ett par åror.

Jag vill kunna urforska,

varenda litet hörn,

av detta mysterium.


Ge mig lite mod.

Hur ska jag annars

kunna bemästra

starka vågor och vindar?


Jag kastade loss,

seglade ut på havet,

men jag kom inte långt.


Min jolle sprang läck,

och jag var dömd till döden.

För var var min flytväst?


Att ge sig ut på öppet vatten

utan sin flytväst,

är lika dumt

som att bli kär.


Man drunknar,

och dör,

utan den.


Deadline

Det ordet man hoppas på att få slippa för resten av sitt liv. Deadline. Smaka på ordet. Dead Line. Det gör att livet på skolan är lite extra stressigt. Datorhaveri är tydligen något som förföljer mig. Datorn dog när jag satt på bilddagboken.se och spanade bilder. Tur att mitt arbete var sparat. Jag sparar var 5:e minut ungefär X) Ända sedan min projektrapport försvann, och jag fick sitta uppe till 3 och skriva en sprillans ny (som förövrigt tydligen inte alls vad den borde vara, enligt min handledare), vilket gjorde mig rätt less. Fan att prylar inte ska funka som de ska när man som mest behöver dem. Funderar på ett liv i celibat från elektronik. Vilket jag själv vet att jag aldrig kommer att klara. Haha, jag är allt bra naiv :P

Dikt idag? Mja, får se. Är väl inte på humör tror jag.

Tandläkaren OCH projektredovsiningar imorrn. Döh, jag vill inte leeevaaa! Bajstråkigt, båda två. Aja, får se hur det går.

Skolan -.-

Nu är man då i skolan. Det är varmt, det är tjötigt, det är som det ska vara alltså. Har en hel del grejer att göra idag, får reda på så mycket efter att ha vart borta en vecka. Gött. Tandläkarn imorrn, och redovisning efter det. Jippie! *not*

Dagens låt: I'm too sexy - Right Said Fred (aaasbraaa!)

Värdelös

Stark dikt om mobbing.

 
Med två skott bröts tystnaden,
och vigde oss i den.
Smärtan stack våra bröst,
och vi kröp ihop.

Ord flödade iderligen,
och våra trumhinnor blödde.
Vi låg ju där på sängen,
så stilla i lugn och ro.

Men vad var vi egentligen?
Bräckliga kroppar med en rebellisk själ.
Den bröt sig ur sina fjättror,
och flög ut ur hålen i våra hjärtan.

Det som till synes bara var,
visade sig även att verka.
Det som var så litet,
åt sig större och större.

Där hjärtat en gång satt,
och där vår kärlek en gång dansade,
fanns nu ett stort hål.
Och ur det hängde kedjorna.
Vi var för evigt förlorade,
inkapabla att vara de vi borde vara.
Ord blir, slag, blir kulor, blir död.
Vem trodde att mord var att säga:

Du är ingenting värd.

Post-Konfirmationsfeber!

Herregud, jag inser att jag inte har något att göra på tisdag! Det är hemskt. Ända sen skolan började har det vart konfirmander på tisdagar. Nu är det liksom slut. Fan, jag hatar verkligen att det är slut! Det var så himla roligt, tiden vi hade. Och igår gjorde det inte bättre. Fan va kul vi hade! :D Får bli snart igen.

Idag var det också konfirmander. Handbollskonfirmander. Positivt var att Stina, en av dem, tyckte att det blivit roligare. Det tycker jag med att det blivit.

Dagens kommentar, av Sophia: Aaaaj, du kör ju upp den i röven på mig! Den är ju hur långt in som helst!
L-O-L

Shadow of the day e ju schöön =)

Fan, konfakonfakonfakonfakonfakonfakonfa!!!

Åsså bal på torsdag, å jag kan inte dansa :( Får la se hur det går ^^

Ibland...

Ibland gör vi saker vi inte vill,
och ibland gör människor
saker vi inte vill,
och som de själva skämms för.

Ibland undrar vi
om det är värt att ta
de där extra stegen.

Steg över till andra
                      sidan,
omöjligaatt ta tillbaka,
men möjliga att ångra.

Ibland bilr inte saker,
som vi själva tänkt oss,
                      och ibland,
ja, ibland tänker vi inte alls.

Agera, älska, förlåt.
Blir du inte omtyckt i detta liv,
finns ju alltid nästa.


Godmorgon

Ännu en härlig morgon.
*not*
Fan va trött jag är. Har konfirmander om typ en halvtimme. Det är rätt segt faktiskt. Men Det ska ändå bli kul. Ska träffa islänningen idag =) Ska bli sköjj. Har förövrigt redan Linkin Park's nya album Minutes To Midnight. Köp eller ladda ner, det är mycket bra!

Dagens låt: Linkin Park - No More Sorrow =)


"Grillkväll"

Ja, igår var det ju som sagt konfirmation. Simon, en av konfirmanderna, hade festabstinens. Han fixade ihop en schysst skara människor på 45min. Bra jobbat! Vi hade jätteroligt i alla fall. Drack lite öl, cola, och pärondryck med ciderkaraktär. Melina ska fan ha en medalj för sin smarthet. Henne bästa kommentar var "Det finns ju bara svarta, dem vill ju ingen ha". Nä, hon snackar om Anders förbannade Renovagodis. Asså shit, den ungen... Bara såå ball!

Aja, i lurarna nu: Kjell Höglund - Genesarets Sjö (inte världens bätsa låt, men i alla fall. Den e skön!)

Vi dricker lite portvin och tuggar... kex! Haha!


Emm <3

Lite betaskit

-------------------------------------------------------------

Uppdaterat 21:03

Lordi FTW! Rock 'n' Roll Hallelujah!

Dagens låt: Vanilla Ice - Ice Ice Baby





...Bosnien Herzegovinas låt suger -.-

Gamla dikter

Jag kan inte undgå att publicera gamla dikter! Har fått bra respons på dem, så jag tänkte att jag lägger upp några av mina egna, och andras favoritdikter som jag skrivit.

Fimpad

Du väljer mig,
som du väljer din cigarett.
Det som är enklast att ta ur paketet,
är ett givet val.

Du tänder mig,
som tänder mina känslor.
Du andas in mig,
och låter mig vara inom dig.

Du fimpar mig,
som du fimpar mina behov.
Jag blir bara mindre,
och med ett finger,
slår du bort mig, bitvis.

Du trampar på mig,
som du trampar på det vi haft.
Jag var bara en cigarett,
och din kärlek lika flyktig som röken.

Hejsan alla!

Idag tänkte jag att jag skulle uppdatera och sätta igång denna blogg. Blev så himla inspirerad av Kahryn. Hon är en normalt sett ganska blyg människa. Kolla hennes blogg och förstå hur imponerad och förvånad jag blev!

Diktsebbe ja, jag skriver en hel del dikter. Tänkte därför att jag ska vara lite bloggig och lägga upp dikter här. Lägger bara upp dikter då och då dock, för jag tänker bara lägga in nya. Hoppas det är läsvärt! 


  • Mina konfirmander (filmgruppen) har konfirmerat sig, däribland min bror. Han hade högst frånvaro av alla, och gick i kyrkan 2 av 11 gånger : P Själv är jag ledare, och har filmat och redigerat konfirmandernas filmer. Jag delade även ut nattvarden! "Kristi blod för dig utgjutet". Jag låter säkert överkristen, men jag tar allt med en nypa salt. En tro är en bra idé, inget mer! (Citat från Rufus i filmen Dogma). Jag saknar mina små liv redan!

  • Jag har utstått iderligt smicker och direktiv från far- och morföräldrar. "Du är så duktig, du är så stilig, och du äääär så duktigt"! Dessvärre har man sällan ett eget liv när det gäller kläder -.- Fan, att man måste byta skor tre gånger, och att familjen bråkar över vilka skor jag ska ha, är bara fööör mycket. Jag menar, det är inte Nobelmiddagen jag ska gå på!

  • Käkat kebab med Fettrepubliken, Lars och Robin. Vi satt och snackade om allt från epanage till Saddam Hussein (alltid lika aktuell). Fan, Robin ska ju byta församling. Vallda är trots allt inte så långt ifrån, men ändå. Vad händer med Bajja, Laserdome och allt annat kul som att mata fiskmåsar med senap? Det kommer förhoppningsvis gå bra. Det är den där Egil Mittbö(g)s fel. :/

Dagens överraskning: Therese, den konfirmand som till synes hatar mig mest, kom fram och gav mig en extra kram! "Ha det bra Sebbe". WTF!? Du ska ju HATA mig! Annars är det ju inte kul! ^^ Kramen var för övrigt uppskattad ;)


Dagens dikt:
När äntligen träd och buskar
klär på sig igen efter vintern.
När äntligen blommor blommar,
och insekter kommer till insikt.

Då varje bäck lugnar sig,
efter en hetsig vattenforsling.
Då varje grässtrå höjer sig,
och vill säga sitt.

I varje park efter fem,
sitter de där så stilla.
Hals utan huvud som enda vän,
och ett hus av wellpapp.

De finns där, det vet alla,
industrialismens enda avfall
Kullerstenspionjärerna, våra egna,
nöter bänkar hårdare än de
i våra egan fängelser.

Sänd en tanke.

Aja, uppdaterar igen när jag kommer ihåg det!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0